Ja blir…

Spread the love

Illa berörd…

Har senaste

månaden uppmärksammat att de sitter tiggare utanför

i stort sett alla butiker ja besöker. De ser ofta otroligt

tilltufsade ut å har synbara ärr odyl, detta berör mig å

som sagt ja far illa.. Ja är dock väl medveten om att de

kan röra sig om ”ligor” som gör detta å någon påpekade

att de oftast är Rumäner lr rättare sagt Romer å att de

behövs påtryckningar för att ett land behandlar de sina

på ett sätt som gör att de måste åka till ett annat EU-

land å tigga… Hur lr hur så tycker ja de är fruktansvärt

å ja får lite magknip å känner mig så hjälplös när ja ser

detta… Någon som har några tanka funderingar kring

detta???

tiggare

Hoppas ni får en finn tisdag…

Tjingeling…

Bookmark the permalink.

9 Responses to Ja blir…

 1. Catrine says:

  tycker inte heller det känns något vidare att se dessa stackare.. man mår lite dåligt av det nästan

 2. Felicia says:

  Det är hemskt, men att de som tigger inte heller får en stor del av de pengar de får pga ligor är sjukt!

  SV: tack, blev så nöjd, men testa, det är inte såååå svårt!

  puss

 3. TantGlad says:

  God morgon och visst har jag sett dom lite här och där. Vet faktiskt inte vad jag ska tro, och visst har jag en åsikt men den behåller jag för mig själv.
  Så fint du har gjort det här inne nu.
  Må så gott och kramen till dig!

 4. Ja jag blir med illa berörd och vet inte alls hur jag skall bete mig, Det känns hemskt på något sätt.

 5. Ja, nog är det oftast ligor bakom detta.

  Jag vägrar ge pengar, och påtalar det alltid för personer jag ser ge pengar.

  Jag ser det hela som ett irriterande problem!

 6. Erica says:

  Jag ger inte pengar till tiggare av en principsak. För jag har hört så många gånger om att det kan vara så att det inte är den personen som får pengarna sen ändå, att de har någon som de ”jobbar” för och som tar allt (kanske är det du menar med ligor!?). Sen vet man inte vad pengarna går till. Det kan ju vara alkohol och droger om det är riktigt illa, och man kan aldrig vara helt säker. Däremot tycker jag att man kan köpa en bit mat till någon som tigger, eller ge ett leende eller varför inte åtminstone säga hej och uppmärksamma att man faktiskt ser dem. Så många bara ignorerar. Tyvärr gör jag det också många gånger, för man ser dem hela tiden. Man orkar liksom inte engagera sig då det bara på vägen till skolan kan vara fyra-fem tiggare som man går förbi. Någonstans blir det för mycket. Man blir avtrubbad. Fast det är ju verkligen inte deras fel! Jag har tänkt många gånger att jag borde bli bättre på att visa medmänsklighet till dem. Så som Jesus skulle ha gjort…

 7. Maria says:

  Jag tror nog inte att det finns någon i detta land som inte berörs. Sen blir reaktionerna väldigt i olika, men jag tror att de flesta reaktioner grundar sig i att man känner sig hjälplös. En del vill bara ha bort dem medan andra köper en extra smörgås, vilket jag tycker är en fin tanke för då vet man att den smörgåsen går ner i rätt mage så att säga.
  Sen kan jag också bli irriterad , en bråkdel av dem går för långt, sticker upp muggen i ansiktet, när man går förbi ( mina barn blev jätterädda). Det står vid parkeringsautomaterna och försöker få mynt när man ska betala parkeringsavgift. De ropar efter en när man går förbi. Men mest blir det hela tiden som ett litet magknip som du säger, man blir hela tiden påmind om hur det ser ut i världen. Det är svårt att stänga in sig i sin bubbla när man bara man ska gå och köpa en mjölk, så tittar två bedjande ögon på en.

 8. Tea says:

  SV: Tack så mycket sötnos, och eller hur!! 😀 och vad kul att du redan gjort lite av sakerna hihi! =)
  ha en riktigt fin tisdag, kram! 🙂

 9. marianne says:

  i sthlm har jag alltid sett tiggare, men på senare år har det verkligen exploderat…….förr var det missbrukare och bostadslösa, men nu är det som du säger inresta människor.

  De som sitter utanför jobbet ser ynkliga ut där dom sitter, men sen kommer dom in och handlar innan dom blir upphämtade av någon lyxig bil….jag kan bara inte tycka synd om just de…

  I går var jag och handlade på annat ställe, och möttes av den killen som brukar sitta utanför Willys, han gav mej ett bländade leende och ett glatt ”hej” som en gammal vän hihi det var gulligt faktiskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *